tiistai 2. tammikuuta 2018

Ruokaisa (vhh) kanarulla (maidoton, gluteeniton)

Vuodenvaihde toi tullessaan uutta niin painonpudotuksen kuin ruokavalioidenkin saralla. On yritettävä löytää ruokaa, joka on vehnätöntä, maidotonta ja sellaista, että sitä voi syödä elämäntaparemontin yhteydessä. Sattumalta löysin Kutsu vapauteen -blogin ja sehän olikin loistolöytä juurikin näitä ruokavaliojuttuja ja hiukan painonpudotustakin ajatellen, sillä blogi on täynnä maidottomia ja gluteenittomia reseptejä. 

Suosittelen tuota blogia tutkimaan, siellä on valtavasti kaikkea hyödyllistä tietoa ja vinkkiä. ♥

Tänään kokeiluun pääsi Vähähiilihydraattinen karppirulla


Vaikeinta tässä reseptissä oli tuon psylliumin löytäminen massiivisesta Citymarketista, mutta löytyi se sieltä kuitenkin lopulta. 

Pohjahan on niinkin yksinkertainen kuin: 

4 munaa
2 dl kaurajogurttia
3/4dl psylliumia (karheaa)
1,5tl leivijauhetta
½tl suolaa

Munien rakenne rikki, jogurtti joukkoon ja sitten loput aineet. Tämä sitten vaan pellille leviäksi ja uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. 


Minulla hiukan psylliumi nousi paiston aikana pintaan (ehkä en sekoittanut tarpeeksi), mutta lopputulosta se ei haitannut millään tavalla eikä maistunut miltään. 


Minun rullani päällä on 

♥ salaattia
♥ kanasuikaleita
♥ punasipulia
♥ paprikaa
♥ aitoa fetaa (ei sovi maitoallergiselle, mutta minä siedän sitä pienissä määrin)
♥ perinteistä majoneesia
♥ ruohosipulia

Rullalle vaan ja jääkaappiin makuuntumaan. Ja on muuten aivan älyttömän hyvää. Mieskin oli ihan otettu uudesta "terveysherkustani" :D 

Tästä söi päivälliseksi mies 1/3, minä 1/3 ja huomiseksi evääksi jäi vielä viimeinen kolmannes. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti